История


HMI Co., Ltd. започва дейност в България през 1994 г. произвеждайки и предлагайки 11 продукта по закупена датска технология, предимно за болнична дезинфекция и хигиена. През последните 18 години нашият научен и технологичен екип внедрил в производство още над 100 нови продукта. 


 

1994 година – предприемчив мъж с дългогодишен международен опит в продажбите на дезинфектанти за здравеопазването създава собствено производство за дезинфектанти по закупена датска технология и регистрира дружеството "ХИГИЕННО-МЕДИЦИНСКА ИНДУСТРИЯ" ЕООД в град Велико Търново.

1995 година – разкриват се представителства в София и Благоевград.

1998 година – разкрива се офис в град Варна.

1999 година – след дълго проучване и разработка за продажба се пускат ново поколение дезинфектанти на основата на активен кислород. Разкриват се офиси в Пловдив и Сливен.

2000 година – разработва се и започва да се предлага дезинфектант за рециркулационни тоалетни на самолети HMI® FLIGHT.

2001 година – централният офис, производството и логистиката се ситуират в новопостроена сграда върху площ от 5000 кв.м. в град Велико Търново.

2002 година – дружеството е сертифицирано по ISO 9001:2000 от BUREAU VERITAS Certification. Оборудва собствен цех за производство на различни видове пластмасови опаковки и собствена печатна база за опаковки, етикети и рекламни материали.

2003 година – разработват се нови продукти за хранително-вкусовата промишленост, текстилната индустрия, обработка на води в ТЕЦ и за плувни басейни. Дружеството е регистрирано в базата данни на ООН и в базата данни UNGM, като доставчик в системата на НАТО.  Разкриват се офиси в Бургас, Плевен, Русе.

2005 година – разработени продукти за хотели, ресторанти, кафетерии. Построена е нова административно-складова база в съседство на съществуващите.

2007 година – дружеството започна да предлага основно и абонаментно професионално почистване

2008 година – изградена е още една производствена сграда с цел увеличаване на производствените мощности. Разработени са нови продукти за машиностроенето и авторемонтната дейност.

2009-2010 година - осъществени са мащабни проекти за въвеждане на системи за управление и сертификация по международните стандарти ISO 13485:2003 и ISO 14001:2004, с придобиване на правото за поставяне на СЕ маркировка върху утвърдени продукти за дезинфекция на медицински изделия; изпълнена е програма за модернизация и автоматизация на технологичното оборудване и производствените процеси. Разработени и подобрени са още множество продукти за хотелиерството и ресторантьорството, някои от които без аналог на пазара, а портфолиото на компанията покри всички потребности от хигиена в бранша.

2011 година - първи в Източна Европа разработихме ново поколение биологични препарати на базата на микроорганизми и ензими - hmi® bioforce, които решиха множество доскоро неразрешими проблеми в почистването и обезмирисяването.


Днес цялата база на HMI Co., Ltd. е разположена върху територия от над 10 000 кв.м. През годините дружеството осъществи добри партньорски взаимоотношения с производители на хартии, консумативи и помощни средства за хигиена и дезинфекция, както и с компаниите Lautenschlaeger, KEN, Renosem – световни производители на професионална почистваща и стерилизационна техника, като това даде предимство на компанията да предоставя цялостни решения за дезинфекция и хигиена на своите клиенти.

 

 

Биологични продукти за 
устойчиво почистване,
контрол на миризми и
оползотворяване на
отпадъци
.
Най-съвременната 
стерилизационна
техника от световните 
топ-производители


Специализиран 
дезинфекциращ и
почистващ концентрат
за рециркулируеми
(химически) тоалетни